Menu
Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας 5x5-Futsal (ΠΕΠΣΣ) Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) fair play

Παρενόχληση - Αποπλάνηση - Εκφοβισμός : πως προστατεύουμε τα παιδιά μας

Παρενόχληση - Αποπλάνηση - Εκφοβισμός

➡️  η Ψυχολόγος - συνεργάτης μας, κα Ειρήνη Χατζησωτηράκη, μας ενημερώνει, πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από κάποια μορφή παρενόχλησης, αποπλάνησης και εκφοβισμού. Με αφορμή τα τελευταία- καταδικαστέα - περιστατικά παρενόχλησης ανηλίκων, νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι για αυτό. Ενημέρωση, εγρήγορση και πρόληψη σώζουν μια παιδική ψυχή.  #asterasvirona

✅ Επικοινωνία και συζήτηση μεταξύ γονέων και παιδιού ίσως είναι καθοριστικά για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Ακόμα και μετά το σχολείο ή τις δραστηριότητες είναι σημαντικό να ρωτάμε "πώς τα πήγε", αν είναι όλα καλά, αν τον/την  έχει ενοχλήσει κάτι, αν νιώθει φόβο ή στεναχώρια. Να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στην εμπιστοσύνη που θα χτιστεί εντός οικογενειακού περιβάλλοντος. 

 ⚠️ Δώστε ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΉ στα τελευταία πινακάκια! 

 

 

· Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4 με 12 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=9YUzNQ07GsA&list=PL2A033A8632CF5B85

 

· Η έννοια της παραβίασης και πως μπορούν τα μικρά παιδιά να το αντιληφθούν μέσα από ιστορίες κινουμένων σχεδίων

https://www.youtube.com/watch?v=gyzEcIgogFg

https://www.youtube.com/watch?v=d0DSvwsM12c 

 

· Oδηγός Eκπαιδευτικού για την Aνάπτυξη Kοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων, Δεξιοτήτων Ζωής και Αυτόνομης Διαβίωσης για μαθητές με αναπηρία μέσω Κοινωνικών Ιστοριών

 

http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/koinwnikes-istories?fbclid=IwAR1mEgvW8eqMtZ5o87Ayz1axxQmp8h3qor65_z8zwcQ_MEZx5Z0CJlC_1dM

 

* Έπισης ενδιαφέρον - σχετικό - άρθρο από τον Φώντα Χολέβα στην εφημερίδα "Δήμος και Πολιτεία" 

https://dimoskaipoliteia.gr/2021/03/02/paidiki-kakopoiisi/

 

* Ακολουθούν χρήσιμα πινακάκια που βρήκαμε στο διαδίκτυο

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Σταθερό Link & Πρόγραμμα Συντήρησης για όσο είμαστε κλειστά

Γεια σε όλη την ομάδα. Διαβάστε και σημειώστε προσεκτικά. SOS

*zoom κάθε Τρίτη 21.00 και Πέμπτη 14.30 (τελευταίο γεύμα 2 με 3 ώρες πριν τη βίντεο κλήση) · γράφετε ονοματεπώνυμο ώστε να βλέπουμε εύκολα ποιος ειναι μέσα και να νας αφήνω ως διαχειριστής να μπαίνετε. 

➡️ https://us04web.zoom.us/j/7055725119?pwd=VWNkZExzdHJuMUVRT2pmSWd3eGNpQT09

Id : 705 572 5119 

Passcode : asteras 

*κ16, κ15, κ14, κ13 : τρέξιμο 2 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα (κάθε Σάββατο πρωί - προτείνουμε το στάδιο Βύρωνα εκτός απο τα παιδιά που μένουν σε αλλη περιοχή μπορούν να πάνε στο κοντινό τους). Αν πάτε στο Στάδιο Βύρωνα τρέχετε σε ζευγάρια ή 3αδες σε απόσταση και όχι όλοι μαζι/συνωστισμός γιατί θα σας γράψουν κ θα σας διώξουν. Τη μάσκα τη βγάζετε όταν αρχίσετε ζέσταμα και τη φοράτε οταν τελείωσετε αποθεραπεία. Δεν φοράτε ρούχα αστέρα Βύρωνα. Προσοχή, δεν σας έστειλε ο αστέρας στο γήπεδο - δεν πάτε ως σύλλογος - πάτε ατομικά. Σας προτείναμε ένα μέρος να τρέξετε με ασφάλεια. Φοράτε αθλητικά φυσικά κ όχι ποδοσφαιρικά. Κατεβάζετε την εφαρμογή sports tracker στο κινητό. Και στο τέλος κάθε προπόνησης Σαββάτου μόνο θα μου στέλνετε σκρινσοτ να δω πόσο χρόνο τρέξατε κ πόση απόσταση ώστε να σας διορθώνω. (βάζετε ένα email και επιλέγετε running. Stop στο διάλειμμα και resume οταν ξεκινάτε πάλι - άρα πχ βλέπουμε στο τέλος στο σκρινσοτ 24' και τα χλμ που κάνατε - το έχετε σε τσέπη με φερμουάρ - σορτσάκι ή ζακέτα). Κάθε Παρασκευή θα ανανεώνεται το πρόγραμμα τρεξίματος και κάνετε ακριβώς ότι σας δίνουμε. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα περισσότερο. Τονίζω ότι ο Αστέρας Βύρωνα δεν έχει ευθύνη στο γήπεδο που τρέχετε. Ειμαστε σε αναστολή. Σας προτείνουμε απλά κάπου να τρέξετε με ασφάλεια τηρώντας τα μέτρα ώστε να μην τρέχετε σε δρόμους και γίνει ατύχημα. Τρέχετε ζευγάρια ή 3αδες και αν είστε στο ίδιο γήπεδο καλό είναι να ειναι στα κόρνερ η κάθε 3αδα. (ωράριο - όσοι πάτε στο στάδιο Βύρωνα ώστε να μην συμπέσουν τα τμήματα και γίνει συνωστισμός - κ13 : 12, κ14 : 1, κ15 : 10, κ16 : 11)

* τη 2η μέρα τρεξίματος την κάνετε όπου κ όποτε θέλετε, κάνοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου ξανά, τηρώντας τα ίδια μέτρα (όχι σε μέρα ζουμ!), αλλά δε μου στέλνετε σκρινσοτ. Δεν κάνετε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο απο το πρόγραμμα.

* αντί για τα επικίνδυνα ενεργειακά ποτά του εμπορίου, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.Α) 500ml νερό, 60ml φυσικό πορτοκάλι, 4 κουταλιές σούπας μέλι, μισή κουταλιά γλυκού αλάτι. Β) 500ml νερό, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, 2 φακελάκια τσάι φράουλα ή κόκκινα φρούτα ή τιυ δάσους, χυμός από μισό λεμόνι.

Προγραμμα για κ14, κ15, κ16

*κ13 μείον ένα σετ λιγότερο σε όλα (τρέξιμο και δύναμη) 

· 5' χαλαρό τρέξιμο 

· 5' δρομικές ασκήσεις 

· 4 x 8λεπτα τρέξιμο με σταθερό τέμπο να βγουν 5.5 - 6 χλμ (διάλειμμα 3 λεπτά ανάμεσα στα 8λεπτα για ξεκούραση - το μετράτε με το ρολόι του κινητού ή αν φοράτε ρολόι κ δεν το καταγράφετε στην εφαρμογή) 

· 3Χ10 μ μεγάλο διασκελισμο - οσο πιο μεγάλα βήματα μπορώ *

· 3Χ15 10μ το ίδιο με πάνω *

· 3' πολύ χαλαρό τρέξιμο αποθεραπεία

· 5' στατικές διατάσεις 

*πρέπει όλα να βγουν περίπου σε 60 λεπτά. Καλή δύναμη

*προσοχή θέλω να μετραει ο χρόνος και η απόσταση μόνο στα 10λεπτα

⚠️ Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να μπειτε σε βίντεοκλησεις

1η μέρα

· 3Χ15 πουσαπς

· 3Χ20 κοιλιακοί

· 3Χ20 ραχιαίοι

· 3Χ20 καθίσματα

· 3Χ15 για κάθε πόδι γάμπα (σηκώνομαι στις μύτες)

 

2η μέρα

· 4Χ15" σανίδα

· 4Χ20 πλαγιοι κοιλιακοι

· 4Χ16 βυθίσεις ωμοι

· 4Χ15" πλάγια σανίδα εναλλάξ η κάθε πλευρά, δηλ 2 και 2

· 4Χ20 προβολές εναλλάξ τα πόδια 

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία με το ΠΑΡΟΝ club για το 2020/21

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ | ΠΑΡΟΝ club 2020-21

ΠΑΡΟΧΕΣ Συνεργασία (υποχρεωτικές εξετάσεις την 1η μέρα προπόνησης που θα σας ανακοινωθεί) 

✔️Ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση από καρδιολόγο στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

(Λήψη ιστορικού, μέτρηση συστολικής και διαστολικής πίεσης, μέτρηση παλμών, θερμομέτρηση, οξυμέτρηση για έλεγχο της ποσότητας οξυγόνου του αίματος.)

✔️Δημιουργία ιατρικού φακέλου με το ιστορικό και τις εξετάσεις του κάθε αθλητή. 

✔️Ιατρική Σφραγίδα καρδιολόγου σε Κάρτα Υγείας Αθλητή. (υποχρεωτική φωτογραφία, γράφετε το όνομα από πίσω) 

✔️Χορήγηση βεβαίωσης άθλησης καθώς και σχολικών βεβαιώσεων στους αθλητές.

✔️Ιατρική βεβαίωση για είσοδο σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου κατά την ημέρα της κλινικής εξέτασης ο αθλητής δεν εμφάνισε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσποινας, πονόλαιμου, κόπωσης, μυαλγίας, ανομίας. (υποχρεωτικό πλέον, λόγω μέτρων covid19) 

➡️Στους αθλητές που θα συμμετέχουν στον καρδιολογικό έλεγχο, θα δοθεί ονομαστική κάρτα του Συστήματος Υγείας ΠΑΡΟΝCLUB εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για 1 χρόνο, που περιλαμβάνει μοναδικές ιατρικές παροχές, όπως:

✔️Ετήσιο Triplex καρδιάς (Δωρεάν)

✔️Έκτακτα περιστατικά 24 ώρες πρόσβαση (Δωρεάν)

✔️Οδοντιατρική κάλυψη (Δωρεάν καθαρισμός)

✔️Ετήσιος Προληπτικός Έλεγχος (Δωρεάν)

✔️Πελματογράφημα (Δωρεάν)

✔️Απεριόριστες Ιατρικές Επισκέψεις

✔️Απεριόριστες Διαγνωστικές Εξετάσεις

✔️Οφθαλμολογική Κάλυψη

✔️24ωρο Ιατρικό Συντονιστικό Κέντρο

(το ρυθμίζετε όποτε σας βολεύει, μιλώντας με το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΡΟΝ club) 

*Και πολλές ακόμα παροχές σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους και αξιόπιστους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

 ➡️Υποχρεωτικό να εκτυπώσετε τα 2 αρχεία και να τα φέρετε συμπληρωμένα τη μέρα της εξέτασης (αφήνετε κενό τον κωδικό) - μαζί με μια φωτογραφία (γράφετε το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και ΑΜΚΑ από πίσω) 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στις παραπάνω εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη της οικογενείας του κάθε αθλητή με το ίδιο κόστος, εφόσον το επιθυμεί ο Σύλλογος και οι γονείς και εφόσον έχει δηλωθεί έγκαιρα η συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αστέρας Βύρωνα στο Sport24

Ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών του Αστέρα Βύρωνα, Πέτρος Μήτρου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την έλλειψη παιδείας στην ελληνική κοινωνία, τη συμπεριφορά των γονιών, αλλά και στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σε αναπτυξιακό επίπεδο. (AUDIO)

"Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με παιδεία και όχι από ποδοσφαιριστές"

https://www.sport24.gr/sport24radio/h-koinwnias-exei-anagkh-apo-anthrwpoys-me-paideia-kai-oxi-apo-podosfairistes.5660154.html

 

Διαβάστε περισσότερα...

Το αφιέρωμα του gazzetta.gr στον Αστέρα Βύρωνα

Ένα υπέροχο αφιέρωμα για τον Αστέρα Βύρωνα δημοσίευσε η κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr  |  Ευχαριστούμε τον Θάνο Σαρρή για την επιμέλεια και τα όμορφα λόγια που έγραψε για το σύλλογο μας!!

http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/1096550/asteras-vyrona-ena-diaforetiko-podosfairo-einai-efikto

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS